Ce faci prima oară când îți cumperi un telefon nou ? Te duci la un stand dintr-un centru comercial pentru a îți pune o folie de protecție pe ecran. Foliile de protecție pentru telefoane nu sunt însă atât de eficiente pe cât par și există unele tehnologii care le fac chiar inutile.
Telefoanele noi de astăzi sunt destul de dure, dar o preocupare care nu a dispărut cu adevărat este posibilitatea de a vă deteriora ecranul. Acest lucru este valabil în continuare, în ciuda faptului că ecranele telefoanelor de astăzi oferă o rezistență impresionantă la zgârieturi și spargere. Desigur nu chiar toate telefoanele.
O modalitate populară de a proteja ecranul este să folosești foliile de protecție pentru ecran, dar totuși unele dintre acestea sunt pur și simplu inutile. Chiar și cu folie de protecție, ecranul telefonului tău tot se poate sparge la căzături mai serioase.
Un protector de ecran poate proteja într-adevăr împotriva zgârieturilor care se acumulează în timp și absorb unele daune în caz de cădere. Așadar, nu este un lucru rău să aplici una pe telefonul tău, mai ales atunci când este combinat cu o carcasă.
Din nou, smartphone-urile de ultimă generație de astăzi promovează în general versiunile mai recente ale Gorilla Glass, cum ar fi Gorilla Glass 6 și Gorilla Glass Victus. Iar aceste soluții de sticlă de protecție pot supraviețui mai multor căzătuiri de la 1,6 la doi metri, oferind în același timp o rezistență excelentă la zgârieturi. Deci, un protector de ecran nu este la fel de necesar ca acum câțiva ani.
Corning, producătorul Gorilla Glass, anunță de obicei o nouă iterație a sticlei sale de protecție a dispozitivelor la fiecare doi ani. Aceste anunțuri apar în mod istoric atunci când se realizează o descoperire majoră. Acestea apar de obicei fie în rezistența la zgârieturi, fie în protecția împotriva căzăturilor, dar niciodată în ceea ce privește ambele capitole.
Gorilla Glass Victus, realizează îmbunătățiri semnificative pe ambele fronturi critice în același timp, o premieră în istoria companiei. Pe scurt, Gorilla Glass Victus promite protecție la o cădere de 2 m și dublează rezistența la zgârieturi a Gorilla Glass 6.
Actuala generație de sticlă mobilă de la Corning, Gorilla Glass 6, poate supraviețui mai multor căzături de la 1,6 m și oferă rezistență la zgârieturi de bază. Acest nivel de rezistență la zgârieturi a rămas aproape neschimbat de la Gorilla Glass 3 (generațiile ulterioare s-au concentrat mai mult pe reducerea grosimii necesare pentru aceeași rezistență sau pe îmbunătățirea rezistenței la impact).
Potrivit celor de la Corning, Gorilla Glass Victus poate rezista la mai multe căzături de la o înălțime de 2m. Pe lângă aceasta, Victus oferă de două ori rezistența la zgârieturi a Gorilla Glass 6 și de ori rezistența sticlei de aluminosilicat a concurenților.
Există pe piață o serie de modele de telefoane care folosesc această sticlă de protecție: Nokia XR20, Poco X3, Samsung Galaxy Z Fold 3, Samsung Galaxy Z Flip 3, ROG Phone 5 Ultimate, Xiaomi Mi 11, Xiaomi 11T, Xiaomi 11 Lite 5G, Samsung Galaxy S21, Sony Xperia 1 III, sunt doar câteva modele de telefoane ce vin cu Gorilla Glass Victus.
Chiar și-așa piața de folii de protecție nu v-a dispărea prea curând și cu siguranță sunt mulți care și-au echipat deja unul din telefoanele de mai sus cu o folie de protecție.
Cu folie de protecție sau nu ? Și dacă e cu folie de protecție, de care ați folosit și cât a ținut ? V-a protejat folia de protecție telefonul ? Poți folosi formularul de comentarii de sub articol sau ne poți împărtăși povestea pe Facebook @itmaniatv